مجوزهای لازم برای بسته بندی محصولات غذایی
در تولید مواد غذایی و عرضه آنها، بسته بندی مواد غذایی یکی از حساسترین و مهمترین مراحلی است که باید مطابق با استانداردها و مجوز بسته بندی تعیین شده و با رعایت کلیه نکات بهداشتی انجام شود. مواد غذایی باید در یک بسته بندی کاملاً سالم به دست مصرف کنندگان برسد. چنانچه مشکلی در این بسته بندی وجود داشته باشد، تولید کننده مشمول جریمههای سنگین خواهد شد و عواقب قانونی بسیاری هم خواهد داشت.
خدمات تخصصی
استـــودیو فهـــار
به همین خاطر برای اینکه مشکلی برایتان ایجاد نشود، بهتر است از همین ابتدای کار به فکر مجوزهای لازم جهت بسته بندی محصولات غذایی باشید. اما این مجوز بسته بندی کدامند؟ چگونه باید آنها را دریافت کنیم؟ اگر شما هم به دنبال یافتن پاسخی برای این سوالات هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید.
قوانین مربوط به مجوز بسته بندی خوراکی
قوانین و مجوز بسته بندی خوراکیها ممکن است در هر کشور و منطقه متفاوت باشد. اگر قصد صادرات محصول را دارید، باید این قوانین را بشناسید. برخی از مهمترین قوانینی که هم در کشورمان ایران و هم در کشورهای خارجی در جهت طراحی لیبل بسته بندی مواد غذایی لحاظ میشود، عبارتند از:
- تاریخ انقضا: تمام خوراکیها باید دارای تاریخ انقضا مشخص باشند. این تاریخ نشان دهنده حداکثر زمانی است که خوراکی قابل استفاده است و پس از آن نباید مصرف شود.
- برچسبگذاری: بسته بندی خوراکیها باید دارای برچسب یا لیبل باشد که شامل اطلاعات مانند: نام محصول، تولید کننده، ترکیبات، اطلاعات تغذیهای (مانند مقادیر کالری، چربی و قندها) و هشدارهای بهداشتی است.
- بهداشت و سلامت: خوراکیها باید در شرایط بهداشتی مناسب و با رعایت استانداردهای بهداشتی فروخته شوند. این مورد شامل استفاده از مواد اولیه تمیز، تجهیزات بهداشتی مناسب برای تولید و بسته بندی، و عدم استفاده از مواد آلوده یا فاسد است.
- بستهبندی مناسب: خوراکیها باید در بسته بندی مناسب قرار گیرند که از آسیب و آلودگی در امان باشند. همانند طراحی بسته بندی روغن خوراکی که باید از محصول در برابر عوامل مختلف محافظت نماید. به این منظور باید از جعبهها، کارتنها، پلاستیکها و سایر مواد مناسب برای حفظ کیفیت و تازگی خوراکی استفاده کرد.
ارگانهای مربوطه جهت دریافت مجوز بهداشت بسته بندی مواد غذایی
در صنایع غذایی برای آنکه بتوانید به صورت قانونی فعالیت داشته باشید، باید مجوزهای بهداشتی لازم برای بسته بندی را دریافت کنید. وجود مجوز بسته بندی بهداشتی این اطمینان را میدهد که شما محصولات خود را به صورت کاملاً ایمن و بهداشتی بسته بندی و در اختیار مشتریان قرار میدهید. این مجوز در هنگام طراحی بسته بندی محصول بر روی بسته بندی قرار میگیرد. اما این مجوزها از چه سازمانها و ارگانهایی باید دریافت شود؟ ارگانهایی که باید مجوز بسته بندی بهداشتی مواد غذایی را از آنها دریافت کنید، عبارتند از:
- وزارت بهداشت
- سازمان غذا و دارو
- سازمان صنعت، معدن و تجارت
- وزارت کار
- اتحادیهها و مجمع امور صنفی
- ادارات مربوط به صنایع دستی و گردشگری
- سازمان جهاد کشاورزی
انواع خوراکی ها و مواد غذایی مشمول مجوز بسته بندی
خوارکی ها و مواد غذایی تنوع بسیار زیادی دارند. اما همه آنها نیاز به مجوز بسته بندی بهداشتی برای عرضه ندارند. در ادامه انواع خوراکیها و مواد غذایی که نیاز به مجوز بهداشت بسته بندی دارند، عبارتند از:- مواد اولیه (این مواد شامل انواع افزودنیها و طعم دهندهها همچون نمک و… میباشد)
- محصولات گوشتی (شامل: کنسروهای گوشتی، فرآوردههای گوشتی و…)
- گروه لبنیات (ماست، شیر، کره، پنیر، دوغ و…)
- گروه آبمیوه (شامل: انواع نوشیدنیها و آبمیوهها، نوشابه، پوره، انواع کنسانترهها و…)
- کنسروهای غیر گوشتی
- روغنها
- فرآوردههای آردی (شامل: غلات، شیرینی و شکلات، کیک و…)
- ادویه جات
- محصولات فرآوردههای کشاورزی (شامل: چای، برنج و…)
- گروه خشکبار
مدارک مورد نیاز جهت اخذ مجوز برای ثبت شرکت بسته بندی مواد غذایی
برای ثبت برند شرکت بسته بندی مواد غذایی، نیاز به یک سری مدارک برای دریافت مجوز بسته بندی دارید. اگر موفق به دریافت این مجوز شده باشید، ادامه مسیر برای شما بسیار هموار خواهد بود. در مورد بته بندی های صادارتی مثل بسته بندی زعفران صادراتی این مدارک و قوانین ممکن است متفاوت باشد. کافی است مدارک زیر را داشته باشید تا بتوانید به راحتی جهت اخذ مجوز برای ثبت شرکت بسته بندی اقدام کنید: (نکته مهم؛ توجه داشته باشید که نبود هر یک از مدارک زیر، مانع از دریافت مجوز خواهد شد)
- پروانه تاسیس (این پروانه باید از وزارت جهاد کشاورزی دریافت شود)
- مجوز بهداشت (از سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت)
- معرفی نامه مسئول فنی (این معرفی نامه باید به اسم شخصی که پروانه تاسیس به نام اوست و واجد شرایط میباشد، آماده شود)
- پروانه بهره برداری از وزارت صنایع و معادن
مراحل ثبت شرکت و دریافت مجوز بهداشت بسته بندی مواد غذایی
برای آنکه بتوانید شرکت خود را ثبت کنید و همچنین مجوزهای بهداشت را برای بسته بندی مواد غذایی دریافت نمایید، باید یک سری مراحل را پشت سر بگذارید. این مراحل بسیار آسان بوده و پیچیدگی خاصی ندارد. خود شما هم میتوانید به راحتی آنها را انجام دهید. فقط باید به صورت گام به گام و به ترتیب انجام دهید تا مشکلی برایتان ایجاد نشود. مراحل ثبت شرکت و دریافت مجوز بهداشت بسته بندی مواد غذایی عبارتند از:
- ثبت شرکت
ابتدا باید شرکت خود را در سازمان ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی ثبت کنید. برای این منظور، باید فرمهای مورد نیاز را تکمیل کنید و هزینههای مربوط به ثبت شرکت را پرداخت کنید.
- درخواست مجوز بهداشت
پس از ثبت شرکت، باید درخواست مجوز بهداشت را در سازمان بهداشت و درمان استان یا ساماندهی صنعت، معدن و تجارت استان خود ثبت کنید. درخواست شما باید شامل اطلاعات مورد نیاز مانند نام و نشان تجاری، نوع فعالیت، آدرس و تلفن شرکت باشد.
- پروانه بهداشت
شما باید جهت دریافت پروانه بهداری از جهاد یا صنایع و همچنین دریافت مجوز از ارگانهایی همچون صنعت و معدن یا جهاد کشاورزی اقدام کنید. برای صدور پروانه از این سازمانها باید شخص مسئول فنی را معرفی کنید.
- ثبت برند تجاری
حال باید برند تجاری خود را ثبت کنید و پروانه خود را به این اسم از سازمان غذا و دارو دریافت نمایید.
مطالب مشابه
اهمیت طراحی بسته بندی دانه ها به صورت خلاقانه
نمونه کارهای طراحی و بسته بندی دانه ها مشاهده همه نمونه کارها دانه ها، یکی از محصولات خاص و پر
طراحی بسته بندی پاستیل + ایده های جدید
نمونه کارهای طراحی لیبل و بسته بندی مشاهده همه نمونه کارها پاستیل یکی از خوشمزه ترین و پر طرفدار ترین
نمونه کارهای طراحی بسته بندی مشاهده همه نمونه کارها امروزه تخم مرغ ها هم بدون بسته بندی و هم با
تاثیر طراحی بسته بندی قابلمه خلاقانه در برندینگ
امروزه اگر به عنوان یک ایده پرداز یا تولید کننده در هر زمینهای مشغول به فعالیت باشید میدانید که سال